teisipäev, 22. juuni 2010

Kasvuhoone und kiviktaimla


Pidin teile kirjutama kasvuhoonest. Kasvhoone on mu ammune unistus. Ja lõpuks ta mul on. 2010 kevadest. Ostsin raami ühe tädi käest. Klaasid olid meil omal olemas ja nädal läks selle püstitamiseks. Nüüd on tomatitaimedel juba väikesed tomatitibud küljes. Väga lahe on see, et ma saan sügise natuke taimi potti pista ja nad kasvuhoonesse talvitama panna. Kasvuhoones on mul natuke ka paprikataimi ja mõned kurgid. Järgmine aasta kavatsen katsetada veel mõnede maitsetaimedega.

Noh ja kui see äge kasvuhoone sai juba püsti pandud, ei saanud jätta seda esist koledaks. Mida siis teha sellga ma mõtlesin. Ja välja mõtlesin, teen sinna minikiviktaimla. Kaevasin terve päev seda võilillepõldu. Ja õhtuks saigi valmis. Järgmine päev külastasin Tõnu talu puukooli ja taimed said omale uue kodu minu kiviktaimlas. Kiviktaimlas elavad mul nüüd emajuur, seebilill, kukeharjad, nõmm-liivateed, akakapsad ja mägisibulad. Üks nelk kah:) Kui ma sinna veel natuke paekive juurde toon, on tip-top kiviktaimla:)

Head teed teile kullakesed




No nii, läinud meie linnupere. 16. juunil oli esimene tibu pesast väljas ja piiksus teisel korrusel. Reedel, 18. olid juba kõik sinna kolinud. Möllasid ja piiksusid teisel korrusel. Ei jäänud midagi üle kui tuli nad välja aidata. Nüüd on nad kõik läind ja loodan et neil tuleb tore ja vahva elu. Mõned pildi ka nende lahkumisest.
Köögis kus nad elasid meil on nüüd kummaliselt tühjus. Ja enne kus pidi kikivarvukil hiilima, võib täitsa normaalselt käia. Kuidagi tühi tundub maja nüüd....

Endal pold neil sabagi.....

kolmapäev, 9. juuni 2010

Pere suureneb






Et kõik ausalt ära rääkida siis peab alustama sellest et terve nädal sai Laitses tööd tehtud. Kasvuhoone on olemas.. sellest pikemalt teinekord.
Köögist sai leitud 1 pusa, aga see ei olnud rotipesa, mida me algul arvasime. Pesas oli 4 muna, kahe päeva pärast juba 6. Leid sai leitud 17-20 mai.

Tuvastasime siis ära kes meie riiulisse oma pesa on teinud. Punarind on ta nimi.

Toimus suur uurimine, interneti abiga sai lind tuvastatud ja saime siis teha plaanid kuidas ja kui kaua me suur pere oleme.

2. juunil olid pojad koorunud. Täna st 9. juuni on nad juba parajad suured et pesas jääb neil kitsaks.
Nädal, poolteist veel, siis peaks nad juba ringi tuhisema hakkama meil. Eks siis näeb, kuidas me nad köögist välja saame.

Pilte kah natuke, kuna seal on pime siis pildid pole 5 + päris...