reede, 19. veebruar 2010

Mis siis teha jälle selle tuisuga...


Noh, ei taha see talv ära minna. Väljas on juba ikka väga valge pikka aega. Panin omale valged kardinad, nüüd tuba ka selline helgem.
Noh ja täna siis jälle tuiskab lund. Ei lähe see talv kuskile veel.
Aga mida siis teha toas?

Ma laenasin Kadrilt viguri nimega esta 2. Kes mäletab veel sellist asja?
Ja esimene hunnik vahvleid ongi valmis. Milline rõõmus lapsepõlve mälestus.

Tegin vahvleid selle retsepti järgi:
100 g margariini või võid
100 g suhkrut
2 muna
1/2 kl piima
150 g jahu
vanilliini
Sulavõi, lahtiklopitud munad, suhkur ja piim ja jahuga segatud vanilliin segada kokku. Lasta seista natuke ja siis küpsetada.
Retsepti järgi tuli mul 16 vahvlit

Retsept ise on pärit raamatust: Valik toiduretsepte, Tallinn 1980
Autorid: M. Eesmaa, A. küüsvek, S. Masso.

Tegelikult on see mu lemmik retseptiraamat läbi aja olnud. Kaaned on sellel ära kulunud, aga sealt saab kõik asjad teada.

Vahvlitest võin veel rääkida seda, et ega need tänapäeva küpsetajad ei tee selliseid õhukesi ja krõbedaid vahvleid. Teevad siukesi paksusid nagu pannkoogid. USA-s käies sai neid San Diego hotellis hommikul ise teha. Ei tea, vahvel peab ikka olema nii nagu ta lapsepõlves oli. Krõbe ja rulli keeratud:)

Kadri on omal aknapeal kasvatanud idusid, mul tuli ka selline iduisu peale, aga need kuramuse idukasvuhooned on nii kallid, et käsi kuidagi et täi sellist raha välja käia.
Midagi peaks välja mõtlema, ega see isu kuskile ei kao.

Igatahes ma ootan juba kevadet pikkisilmi. Seniks aga ei tohi unustada, et meie sulelised sõbrad tahavad ka süüa. Kes on hakanud süüa panema, see peab seda ikka edasi tegema!

Kommentaare ei ole: